2014. június 25., szerda

Filmmorzsák #1


     Szeretem a filmeket, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a blogon először a mozgóképes történetekkel kezdtem el foglalkozni, majd egyre jobban a könyvekkel, zenékkel és egyebekkel. De egyre többször fordul elő, hogy nem tudok pár mondatnál több véleményt produkálni magamban egy-egy filmről, ezért arra gondoltam, hogy alkalomadtán közzéteszek egy összesítő posztot, amiben egyszerre több filmről mondok véleményt, röviden. 

Frozen - Jégvarázs (2013)


     A legutóbbi filmes élményeim közül válogattam, amibe pont beleesett ez az animációs film. Az ismerősi körömben szinte mindenki dicsérte ezt a mesét, minden gond nélkül kíváncsivá tettek, amire az is rátett egy lapáttal, hogy az Aranyhaj készítőinek kezei közül röppent a vászonra ez a történet. De amikor végre megnéztem, nem voltam maradéktalanul elégedett. Nem mondom, igazán kedves mese, és annyiban újított, hogy ezúttal nem a szerelem a főszereplő, hanem a szeretet... a testvéri szeretet. Ez az alap jó volt, friss volt, de a többi... Például a dalok... oh nagyon sok volt, nekem már-már túlénekelt volt az egész film. Semmi bajom az énekkel, szeretem ha a szereplők dalra fakadnak, de ez már kezdett áthajlani A hercegnő és a béka szintjére, ami nálam a túl sok kornyika miatt vérzett el. Úgyhogy hiába szép a Let It Go, ha azt néha már túl sokszor elnyomta a többi dallam.
A szereplőkkel is hadilábon álltam, Anna legtöbbször kezdett kihozni a sodromból, de néha megmosolyogtatott, és a fagyos szívem felengedett. A jegesember elment, de a bájgúnár nem jött be, ellenben Olaf mókás volt, a rénszarvas pedig kedvenc, ahogy Elsa is. Nekem a jégkirálynő volt a kedvencem, sokszor együtt éreztem vele. Nagyon jó karakter, már várom, hogy élőben is színre lépjen a Once Upon A Time következő évadában.

6/10




Need For Speed (2014)


     A Halálos Iramban filmek óta nagyon menőnek számítanak az autós filmek, csak sajnos az a probléma, hogy hiába akarnak egy hasonló kaliberű sikerfilmet csinálni, a filmeseknek szerintem eddig nem sikerült. Ámde a Need For Speed adott volt, hisz a játék is világviszonylatban nagy kedvenc, tartalmaz jó kocsikat, elfogadható karaktereket, és még vászonra érdemes alaptörténete is van, amivel nem volt gond, működött, igaz nem is volt olyan agyonbonyolított. A színészek jók voltak, bár bevallom, leginkább Dakota Johnson teljesítményére voltam kíváncsi a közelgő Fifty Shades adaptáció miatt, de a lány összesen annyit szerepelt az egész filmben, mint ameddig egy átlagos zenei klip tart. Az a teljesítmény pedig amit felmutatott, nem volt túl meghatározó, de nem is volt rá túl sok lehetősége, hogy megmutassa, mennyire jó színésznő. Na majd meglesek tőle más filmet.
A film moziban valószínűleg jól teljesíthetett, hisz a 3D valamelyest tuningolhatott a látványon, de nekem, otthonnézőnek nem okozott semmi extrát. Igaz az elején lévő baleset önmagában is megállta a helyét, meg még pár képkocka a versenyfutásnál, de semmi több.  

5/10




Godzilla (2014)


     El nem tudom mondani, milyen jó volt ránézni Aaron Taylor-Johnsonra ezzel a normális kinézettel. Végre levágatta a fürtjeit, és azt a nyomi bajuszt amivel olykor nyomult, és végre igazi, dögös pasinak tűnt. Na azért nem pont őmiatta ültem be a vetítésre, de nem tagadom, jó volt ránézni. Persze leginkább az ősszörny érdekelt a legjobban, és az egyik trailerben látott szárnyas-dög miatt ugrott csak meg igazán a pulzusszintem, úgyhogy egy belevaló filmre voltam felkészülve. Viszont amit kaptam már megint szájhúzogatást ért el nálam.
A film családi részébe nem kötnék bele, hisz manapság minden ilyesfajta katasztrófafilmnél adva van egy drámai vonal, nem úgy, mint a 98'-es Godzillánál. Az a film nekem máig nagyon tetszik, úgyhogy amikor láttam, hogy ez az új mozi két szörnyet fog felvonultatni, nagyon megörültem. Pláne, hogy a Legendary készítette, ami nekem egyenlő a kimagasló látványvilággal, most mégis bukta volt. Szerintem a mozi túl sokat foglalkozott a szereplőkkel, és annál kevesebbet a lényekkel. Ez főleg akkor zavart, amikor a menekülő vagy egyéb dolgot végző emberek mellett a felbukkanó tévék, sorra vetítették a városban garázdálkodó rémséget. Ez nagyon idegesített, mert rohadtul nem arra számítottam, hogy az óriási mozivásznon összeszűkölő szemmel kell vizslatnom a műsort szóró tévéket, amikben a szárnyas lény a sztár. Én azt hittem, hogy a filmesek nem csak a történet, de az események sűrűjébe is beleviszik a nézőt, hogy azon a nyamvadt 3D-s szemüvegen keresztül azt érezze, együtt rohan a lakossággal, hogy el ne tapossa az az izé. Ehelyett csalódtam, amit még Godzilla feltűnése sem tudott helyrehozni. A végső csata szép és jó volt - eszembe juttatta a Godzilla mesesorozatot, ahol az őstulok a jófiú, ami, a többi pusztító bestiától megvédi New York városát - de az én ízlésemnek rövid.
Nem mondom a film látványos volt, a hangeffektek is ütöttek, de több lehetőség volt benne, amit a készítőknek nem sikerült maradéktalanul kihasználniuk... szerintem.

5/10




Maleficent - Demóna (2014)


     A Hófehér és a vadász után nem volt sok kedvem ehhez az újabb mesefeldolgozáshoz, de párom addig unszolt, amíg belementem a jegyváltásba. A mozi tele volt gyerekekkel, eléggé kilógtunk a sorból, de legalább nem takarta el előlem senki feje a vásznat. Nem voltak elvárásaim, egyszerűen csak bámultam a mozit, és talán emiatt is tetszett annyira. Nem mondom, hogy egy sziporkázó műalkotás, de kétségtelen, hogy jól megállja a helyét, és ez főleg Angelina Jolie játékának érdeme. Ettől a nőtől én mindig tartottam, pont olyan hűvösnek tűnt mint az előzetesben bemutatott gonosznak titulált Demóna, de aztán ahogy a film alatt kiderült, hogy a nő teljesen más mint aminek beállították, úgy módosult bennem a színésznőről alkotott véleményem. Nagyon illett neki a szerep, remekül átérezte és hozta a karaktert. Sokkal jobban tetszett ez a történetbemutatás, mint a szokásos hercegnő+herceg=örök szerelem dolog. Másfajta volt, már csak azért is, mert Demóna inkább volt megkeseredett áldozat, mint gonosztevő. Helyette olyan személy kapta a negatív szerepet, aki egy incifincit meglepett. Természetesen az alapszituáció itt is megmaradt, rokkával és csókkal együtt, csak másfajta kivitelezést kapott, ami tetszett. Kedves volt és bájos. Természetesen szerelmesek is akadtak a filmben, az egész játékidőt nem szentelték Jolie karakterének, de vázlatos volt, beleerőltetett, még ha kötelező jellegű is. Elég is volt ennyi, mert Aurora folyton vigyorgó fejét kezdtem unni, és a három tündérke is kezdett kihozni a béketűrésemből. De Demóna Hollója nagyon kellemes szereplő volt, a címszereplő pedig tökéletes.
Én a látványért nézek moziban 3D-s filmeket, de ezt nyugodtan megnézhettem volna otthon is, csak pár hónap múlva, mert a látványvilág igaz, hogy szép volt, de a szemüvegre egyáltalán nem lett volna szükség, mert irtó gyenge volt a pluszdimenziós hatás.

8/10




Edge of Tomorrow - A holnap határa (2014)      
  

     Nemrég láttam már Cruise-tól egy hasonló filmet, az Obliviont, de nem fogott meg igazán, viszont A holnap határának már az előzetesei jó alaposan felcsigáztak, és nem hiába. Nagyon jó film, a történet rendben volt, a szereplők ugyszintén, főleg Emily Bluntnak örültem, igaz kicsit fura volt ilyen szerepben látni, de jól állt neki, kellően megállta a helyét. Cruise-tól meg hát nem is vártam mást, nem hiába akciósztár.
A lények megjelenítése tetszett, az akciórészek überjók voltak, azok vitték igazán a prímet. Mit mondhatnék még, teljesen rendben van ez a mozi, egyben van, az idei év egyik legjobbja.

9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...